Activiteiten

Maak schoolfruit structureel

Wilt u dat alle kinderen op school ook de maanden tot aan de zomervakantie drie keer per week fruit eten en dat school op fruit structureel wordt? Roep dan de hulp van de Fruitvriendjes in! De Fruitvriendjes bestaan uit 6 leuke fruitkarakters, zoals Appie Appel en Anna Ananas. Zij beleven samen allerlei avonturen en leren kinderen dat fruit niet alleen lekker en gezond is, maar ook leuk, grappig en normaal.

Schoolfruit zonder factuur

De Fruitvriendjes vinden het belangrijk dat kinderen gezond eten en leveren daarom de tien tot twaalf weken die nog resten tot aan de zomervakantie wekelijks dezelfde hoeveelheid fruit op school als het EU-Schoolfruitprogramma, namelijk drie porties fruit of groente per kind. Daarvoor ontvangt u geen factuur. Vanzelfsprekend ontvangt u voor het hele team extra fruit voor in de lerarenkamer.

Bewegen, leren en lol hebben

Wel vragen de Fruitvriendjes een kleine tegenprestatie. Ze hebben drie laagdrempelige acties bedacht waarmee kinderen geld in kunnen zamelen voor hun extra schoolfruit. Die acties zijn allemaal eenvoudig te combineren met bestaande activiteiten of lessen op school. Ze stimuleren kinderen te bewegen, na te denken over afval en vooral plezier te hebben!

Activiteiten:

Dit schooljaar hebben de Fruitvriendjes drie activiteiten uitgewerkt waar scholen mee aan de slag kunnen:

1. KinderFruitActie
2. Move4fruit sponsorloop
3. Kleding voor schoolfruit

Vanzelfsprekend zijn eigen activiteiten of een eigen invulling van bovenstaande activiteiten ook toegestaan voor het inzamelen van de fruitgelden.

In nauw overleg met uw regionale adviseur kunnen deze activiteiten worden bepaald.