KinderFruitActie

Fruit en groente zijn niet alleen voor kinderen gezond. Het is goed voor de hele omgeving van het kind. Met de KinderFruitActie verkopen leerlingen appels, peren en perssinaasappels aan familie, buren of vrienden tegen een schappelijke prijs.

Deze actie werkt net als de Kinderpostzegels. Kinderen ontvangen een envelop met een intekenlijst. Daarmee gaan ze naar familie, bekenden en buren om te vragen of zij een zak appels, peren en/of sinaasappels willen kopen. Het geld stoppen ze in de envelop. Het idee is dat per kind gemiddeld vier zakken fruit worden verkocht. De envelop met bestellijst en geld leveren ze in op school. U verzamelt deze, geeft de bestelling aan ons door en stort het geld rechtstreeks op de Fruitvriendjes-rekening. U ontvangt geen factuur.

U kiest in welke maand u deze actie houdt: april, mei of juni. In het begin van de door u gekozen maand gaan de leerlingen op pad. In de derde week geeft u de bestelling aan ons door. De levering vindt plaats in de laatste week van die maand.

Wat zit er in het KinderFruitActie-pakket?

Om het organiseren van de KinderFruitActie extra makkelijk te maken, is een compleet KinderFruitActie-pakket uitgewerkt. In het pakket zit een handleiding met alle benodigde informatie waaronder de 9 stappen om een succesvolle KinderFruitactie te organiseren.

Het KinderFruitActie-pakket bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Handleiding voor leerkrachten
  • Informatiebrief voor leerlingen en hun ouders
  • Aanmeldformulier
  • Persbericht voor lokale media
  • Posters voor in de school

Download via de linkjes in het onderstaande kader de benodigde documenten van het KinderFruitActie-pakket. De teksten staan in Word-bestanden die hieronder eenvoudig te downloaden zijn. Hierdoor kunt u deze zelf aanpassen c.q. toespitsen op de situatie van uw school.

Downloaden KinderFruitActie-pakket

Handleiding voor leerkrachten
Download de handleiding voor leerkrachten. Hierin staat alle informatie die nodig is om KinderFruitActie te organiseren.

Aankondigingsbrief
Download de informatiebrief. Deze voorbeeld brief kan worden verstuurd naar de ouders van de deelnemende kinderen of digitaal worden verspreid.

Persbericht
Download het persbericht. Dit voorbeeld persbericht kan worden verstuurd naar lokale pers en worden verspreid via de kanalen van de school.

Aanmeldformulier
Download het aanmeldformulier. Met dit formulier kunnen leerlingen de kopers van het fruit aanmelden.

Posters
Download de poster. Deze krijgt u ook toegestuurd. Via deze weg  kunt u zelf extra exemplaren downloaden en/of printen. U kunt deze afbeelding bovendien gebruiken in de digitale nieuwsbrief en/of op social media.

Wist je dat..?

  • de initiatiefnemers van dit programma al sinds 2003 in de wereld van schoolfruit actief zijn..?
  • er alleen klasse 1 groente en fruit wordt geleverd…?
  • de Fruitvriendjes bestaan uit 6 leuke fruitkarakters..?
  • er naast het schoolfruitprogramma ook een Fruitvriendjes-animatieserie wordt gelanceerd…?
  • Appie Appel en Anna Ananas de 2 hoofdpersonages zijn..? (zie hieronder)