Kleding voor schoolfruit

Gemiddeld draagt een persoon slechts 20 procent van de kleding die in zijn of haar kledingkast hangt. Het voorjaar is voor veel gezinnen het moment om kledingkasten op te schonen. Het meest duurzame is om kleding apart in te zamelen. Textiel dat namelijk bij het restafval belandt, wordt verbrand. Zonde, want textiel kan meestal prima worden hergebruikt of gerecycled. Er wordt bijvoorbeeld vloerbedekking of vulmateriaal voor autostoelen van gemaakt. En van steeds meer vezels kan opnieuw kledingstof worden gemaakt.

Oude kleding is geld waard!

Oude kleding is dus geld waard! De Fruitvriendjes zetten daarom in overleg met u een kledingcontainer op het schoolplein neer. Kinderen krijgen kledingzakken mee van de Fruitvriendjes om uit te delen aan familie, bekenden of buren. Gevulde zakken met kleding mogen in de speciale Fruitvriendjes-container. Is de kledingcontainer vol? Dan wordt deze op afspraak geleegd. De opbrengsten gaan in de fruitpot. U bepaalt zelf hoe lang de container op het schoolplein blijft staan, van een paar weken tot de volledige drie maanden tot aan de zomervakantie.

Zorg voor minder afval: laat een kledingbak plaatsen

In het onderstaande kader zijn de benodigde documenten ter ondersteuning toegevoegd. Deze zijn eenvoudig te downloaden en aan te passen naar eigen inzicht.

Downloaden informatiepakket

Aankondigingsbrief
Download de informatiebrief. Deze voorbeeld brief kan worden verstuurd naar de ouders van de kinderen. Informatie aanpassen kan eenvoudig na het downloaden van het Word-bestand.

Persbericht
Download het persbericht. Dit voorbeeld persbericht kan worden verstuurd naar lokale pers en worden verspreid via de kanalen van de school. De naam van uw school (+ eventueel andere informatie aanpassen), kan eenvoudig na het na het downloaden van het Word-bestand.

Wist je dat..?

  • de initiatiefnemers van dit programma al sinds 2003 in de wereld van schoolfruit actief zijn..?
  • er alleen klasse 1 groente en fruit wordt geleverd…?
  • de Fruitvriendjes bestaan uit 6 leuke fruitkarakters..?
  • er naast het schoolfruitprogramma ook een Fruitvriendjes-animatieserie wordt gelanceerd…?
  • Appie Appel en Anna Ananas de 2 hoofdpersonages zijn..? (zie hieronder)